Lezingen

Elk jaar organiseren de Natuur- en Milieuorganisaties van de regio Zeist, Heuvelrug en Kromme Rijn:

  • Openbare Bibliotheek van Zeist
  • Centrum voor Natuur- en Milieucommunicatie van de Regionale Mlieudienst Zuidoost Utrecht
  • Koninklijke Nederlandse Natuur-historische Vereniging (KNNV), afdeling Zeist
  • Stichting Milieuzorg Zeist e.o. (SMZ)
  • Natuurlijk Zeist-West
    een lezingencyclus rond een bepaald thema.

Lezingencyclus 2019

Lezing "Weidevogels, zijn zij er nog?"

Op dinsdagmiddag 23 april 2019 om 15.00 uur houdt Jos Korenkamp een lezing met als titel "Weidevogels, zijn zij er nog?".
De lezing vindt plaats in de Idea bibliotheek Zeist, Markt 1 te Zeist.

... » lees verder

Lezingencyclus 2018

Lezing "Edelherten in Utrecht?"

Op donderdag 8 november 2018 geeft Bas Worm, hydroloog en dierecoloog een lezing onder de titel "Edelherten in Utrecht?" ... » lees verder

Lezing "Op zoek naar Tweeling Aarde

Op Dinsdag 20 februari 2018 zal Professor Henny Lamers verbonden aan het Sterrenkundig Instituut een de Universiteit van Amsterdam een lezing houden onder de titel "Op zoek naar Tweeling Aarde".
De lezing begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de Bibliotheek Idea Zeist, Markt 1 te Zeist.

... » lees verder

Lezingencyclus 2017

Lezing "Dierensporen vertellen een verhaal"

Op donderdag 16 november 2017 heeft  Frans van Bussel een lezing gehouden onder de titel "Dierensporen vertellen een verhaal". De lezing werd gehouden in de Bibliotheek Idea, Markt 1 in Zeist. ... » lees verder

Lezing "Help het klimaat verandert"

Op donderdag 21 september 2017 heeft dr.ir. Arnold van Vliet, bioloog aan de Leerstoelgroep Milieusysteemanalyse van de Wageningen University een lezing gegeven onder de titel "Help het klimaat verandert". Onder "lees meer" vindt u een kort verslag van deze lezing. ... » lees verder

Lezing "The Power of One"

Op donderdag 13 april 2017 houdt kunstenaar Peter Smith een lezing onder de titel "The Power of One".

... » lees verder

Lezing "Wij zijn gemaakt van sterrenstof"

Dit is de eerste lezing in een reeks van vier die Bibliotheek Idea Zeist in 2017 organiseert in samenwerking met een aantal lokale natuur- en milieuorganisaties (Stichting Milieuzorg Zeist, KNNV en het team NDC van de Omgevingsdienst regio Utrecht) en de Algemene Seniorenvereniging Zeist  (ASZ). De lezing vindt plaats in de Theaterzaal van de Muziekschool/Bibliotheek Idea Zeist, Markt 1.
Aanvang: 20.00 uur. Gratis voor leden van de samenwerkende natuur- en milieuorganisaties en ASZ. Kosten voor niet-leden: 4,00 euro en 3,00 euro voor leden Bibliotheek Idea Kaartverkoop via www.ideacultuur.nl, in de bibliotheek, of aan de zaal. In de bibliotheek en aan de zaal kan alleen met pin worden betaald.  

... » lees verder


Lezingencyclus 2016

"Grenzen aan de economische groei"

Op dinsdag 8 november 2016 houdt Herman de Jongh, projectleider educatie Veldwerk Nederland van de Werkgroep NAT EDuc van de Benelux een lezing onder de titel  "Grenzen aan de economische groei" met als ondertitel "Op weg naar een circulaire economie".

... » lees verder

Lezing "Kennen dieren een thuis?"

Op dinsdag 13 september 2016 hield emeritus hoogleraar ethologie en sociale ecologie aan de Universiteit Utrecht Jan van Hooff een lezing onder de titel "Kennen dieren een thuis?".

... » lees verder

Lezing "Natuur, Landschap en Erfgoed in Utrecht"

Op donderdag 21 april 2016 heeft Saskia van Dockum directeur van de Stichting Het Utrechts Landschap een lezing gegeven onder de titel "Natuur, Landschap en Erfgoed in Utrecht".

... » lees verder

Lezing Hallo is daar iemand? Speuren naar leven in het heelal.

Prof. Dr. Henny Lamers heeft op dinsdagavond 9 februari 2016 een lezing in Bibliotheek Idea gegeven over de vraag: Zou er nog ergens leven zijn in het heelal of zijn wij de enigen? Als er al leven elders is, hoe zou het er dan uit kunnen zien? 

... » lees verder


Lezingencyclus 2015

Lezingen over de rijkdom in de achtertuin en waterkwaliteit en waterbeheer in Zeist

Op dinsdag 15 september heeft Frans van Bussel een lezing gegeven over het belang en behoud van de biodiversiteit dichtbij huis onder de titel “Rijkdom in je achtertuin” en op 3 november zal Erik Notenboom een lezing geven over "Waterkwaliteit en Waterbeheer in Zeist. "De lezing op 3 november wordt gehouden in de Ideabibliotheek, Markt 12 in Zeist en begint om 20.00 uur. ... » lees verder


Lezingencyclus 2014


« vorige pagina [ 1 2 3 ] volgende pagina »