Lezingen

Elk jaar organiseren de Natuur- en Milieuorganisaties van de regio Zeist, Heuvelrug en Kromme Rijn:

  • Openbare Bibliotheek van Zeist
  • Centrum voor Natuur- en Milieucommunicatie van de Regionale Mlieudienst Zuidoost Utrecht
  • Koninklijke Nederlandse Natuur-historische Vereniging (KNNV), afdeling Zeist
  • Stichting Milieuzorg Zeist e.o. (SMZ)
  • Natuurlijk Zeist-West
    een lezingencyclus rond een bepaald thema.

Lezingencyclus 2017

Lezing "The Power of One"

Op donderdag 13 april 2017 houdt kunstenaar Peter Smith een lezing onder de titel "The Power of One".

... » lees verder

Lezing "Wij zijn gemaakt van sterrenstof"

Dit is de eerste lezing in een reeks van vier die Bibliotheek Idea Zeist in 2017 organiseert in samenwerking met een aantal lokale natuur- en milieuorganisaties (Stichting Milieuzorg Zeist, KNNV en het team NDC van de Omgevingsdienst regio Utrecht) en de Algemene Seniorenvereniging Zeist  (ASZ). De lezing vindt plaats in de Theaterzaal van de Muziekschool/Bibliotheek Idea Zeist, Markt 1.
Aanvang: 20.00 uur. Gratis voor leden van de samenwerkende natuur- en milieuorganisaties en ASZ. Kosten voor niet-leden: 4,00 euro en 3,00 euro voor leden Bibliotheek Idea Kaartverkoop via www.ideacultuur.nl, in de bibliotheek, of aan de zaal. In de bibliotheek en aan de zaal kan alleen met pin worden betaald.  

... » lees verder


Lezingencyclus 2016

"Grenzen aan de economische groei"

Op dinsdag 8 november 2016 houdt Herman de Jongh, projectleider educatie Veldwerk Nederland van de Werkgroep NAT EDuc van de Benelux een lezing onder de titel  "Grenzen aan de economische groei" met als ondertitel "Op weg naar een circulaire economie".

... » lees verder

Lezing "Kennen dieren een thuis?"

Op dinsdag 13 september 2016 hield emeritus hoogleraar ethologie en sociale ecologie aan de Universiteit Utrecht Jan van Hooff een lezing onder de titel "Kennen dieren een thuis?".

... » lees verder

Lezing "Natuur, Landschap en Erfgoed in Utrecht"

Op donderdag 21 april 2016 heeft Saskia van Dockum directeur van de Stichting Het Utrechts Landschap een lezing gegeven onder de titel "Natuur, Landschap en Erfgoed in Utrecht".

... » lees verder

Lezing Hallo is daar iemand? Speuren naar leven in het heelal.

Prof. Dr. Henny Lamers heeft op dinsdagavond 9 februari 2016 een lezing in Bibliotheek Idea gegeven over de vraag: Zou er nog ergens leven zijn in het heelal of zijn wij de enigen? Als er al leven elders is, hoe zou het er dan uit kunnen zien? 

... » lees verder


Lezingencyclus 2015

Lezingen over de rijkdom in de achtertuin en waterkwaliteit en waterbeheer in Zeist

Op dinsdag 15 september heeft Frans van Bussel een lezing gegeven over het belang en behoud van de biodiversiteit dichtbij huis onder de titel “Rijkdom in je achtertuin” en op 3 november zal Erik Notenboom een lezing geven over "Waterkwaliteit en Waterbeheer in Zeist. "De lezing op 3 november wordt gehouden in de Ideabibliotheek, Markt 12 in Zeist en begint om 20.00 uur. ... » lees verder


Lezingencyclus 2014

Lezing De Heuvelrug door vlinderogen

Lezing "De Heuvelrug door vlinderogen" door Kars Veling op 8 mei 2014. 
Deze lezing werd gehouden in de mede door de Stichting Milieuzorg Zeist e.o. georganiseerde lezingencyclus   "Natuur in de buurt". ... » lees verder


Lezingen cyclus 2013

De lezingencyclus 2013 staat in het teken van "Groen dichterbij" .
De lezingen vinden plaats in de Openbare Bibliotheek, Markt 1 te Zeist.
Aanvang 20.00 uur.

Lezing Eetbare tuinen

Op donderdag 19 september 2013 verzorgde Nicole Recourt een lezing over de verandering van een gewone tuin in een eetbare en duurzame tuin. ... » lees verder

Lezing: Klimaat in je achtertuin: groene tuinen, daken en verticale stadstuinen

Op woensdag 24 april 2013 verzorgt Hein van Bohemen een lezing over het probleem van verstening van tuinen en welke maatregelen nodig zijn om de effecten van verstening te voorkomen en te verzachten. ... » lees verder

Lezing: Permacultuur

Op donderdag 28 februari 2013 is in de bibliotheek Zeist onder de titel: 'Tuinen in overvloed' door Fransje de Waard een lezing gehouden over permacultuur in het kader van het thema "Groen dichterbij". Fransje de Waard is een van de belangrijkste pioniers op het gebied van permacultuur in Nederland. In de lezing werd eerst stilgestaan bij gevolgen van de moderne landbouw en daarna uitgebreid stilgestaan bij de kansen die permacultuur biedt om tot een duurzame vorm voor de productie van voedsel te komen.
... » lees verder


Lezingencyclus 2012


« vorige pagina [ 1 2 ] volgende pagina »